Primăria a corectat totuşi o decizie a Consiliului

Schema nouă de circulaţie a transportului auto şi pietonilor pe bd. Şciusev

 

Printr-o dispoziţie a primarului de Rezina, Simion Tatarov, la 12 aprilie a fost aprobată o nouă schemă de circulaţie a transportului şi pietonilor pe bd Şciusev. Conform acesteia, autovehiculele vor circula în sens unic pe ambele părţi carosabile ale bulevardului. Prin semnele rutiere respective schema prevede reglementarea circulaţiei atât a mijloacelor de transport, cât şi a pietonilor.

 

Amintim că lupta pentru aceste reglementări se duce de câţiva ani. În cadrul consultărilor cu cetăţenii, desfăşurate în anii 2016-2017 de către săptămânalul CUVÂNTUL în parteneriat cu Primăria Rezina, majoritatea participanţilor au fost anume pentru această variantă de circulaţie a mijloacelor de transport şi amenajarea  în această zonă a unei parcări auto.

Dar după lucrările de reparaţie, printr-o decizie a Consiliului orăşenesc,  una din cele două artere ale bulevardului iarăşi a fost închisă, lucru ce a complicat din nou circulaţia foarte intensă a transportului în această zonă. Am încercat să aflăm cum a fost motivată această decizie. Unul din consilieri, care a solicitat anonimatul, ne-a spus că majoritatea de guvernare din Consiliul Orăşenesc a votat aşa cum a dorit conducerea raionului, care este în litigiu cu un om de afaceri, firma căruia este situată anume pe această parte a bulevardului. Peste două luni însă indignarea cetăţenilor a impus administraţia urbei să revină la această problemă. În şedinţa din 15 martie c., Consiliul şi-a abrogat propria decizie din 18 ianuarie, obligând primăria să asigure circulaţia autovehiculelor pe ambele artere ale bd Şciusev. (Vezi şi  Consiliul Orăşenesc Rezina a abrogat o decizie adoptată acum două luni).

Tudor Iaşcenco

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns