Primari din regiunea Orhei la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România

Câțiva primari din regiunea Orhei, inclusiv Vasile Sârbu (Căzănești), Ion Tulbure (Târșiței), Oleg Gașper (Ivancea) au participat pe 19-22 februarie la cea de-a XX-a sesiune a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R), cu ocazia aniversării de 20 de ani a organizaţiei care a avut loc la București.

Delegația primarilor din republica noastră a fost condusă de Tatiana Badan, președinta Congresului Autorităţilor Locale din Moldova. Foto Natalia Petrea.            

La Adunarea generală a A.Co.R. au fost prezenţi peste 550 de primari de comune şi sate din țară, dar şi o delegaţie a Guvernului României în frunte cu prim-ministrul Sorin-Mihai Grindeanu, preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor Nicolae-Liviu Dragnea.

În agenda Adunării au figurat subiecte legate de activitatea curentă a asociației, propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea APL, alte chestiuni actuale.    

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale de peste Prut.

Ion Cernei

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns