Prim-ministra, ministrul de Interne şi ministra Educaţiei și-au dat demisia din funcția de deputaţi

Colaj: Agora.md

Prim-ministra Maia Sandu și-a dat demisia din funcția de deputată. Cererea în acest sens a fost depusă la secretariatul Parlamentului.

Din păcate, din cauza sistemului mixt prost gândit și prost implementat de PD, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de câteva luni, mai puțin de 101 deputați așa cum prevede Constituția”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Și asta se întâmplă din cauza lipsei totale de responsabilitate a PD-ului, dar și a dorinței bolnave de putere a lui Plahotniuc. Când a impus sistemul mixt, PD s-a gândit la un singur lucru – cum să se mențină la putere împotriva dorinței cetățenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei (doar pentru circumscripția din diaspora europeană vor trebui alocate câteva milioane de lei), nu a contat că diaspora va fi subreprezentată.

Desigur, așa cum am promis, în curând vom anula sistemul mixt, vom reveni la sistemul proporțional pe care-l vom îmbunătăți semnificativ, inclusiv prin facilitarea votului în diasporă”, se mai arată în postare.

După Maia Sandu, şi-au depus mandatele de deputat ministrul de Interne Andrei Năstase și ministra Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei. Asta pentru că actualele funcţii sunt incompatibile cu cea de parlamentar.

Pe circumscripţia 33 Chişinău unde a fost ales deputat Andrei Năstase urmează să fie anunţate alegeri noi, iar în locul dnei Nicolăescu-Onofrei, aleasă pe lista PAS în Parlament va veni deputatul supleant Sergiu Cataranciuc.

Distribuie

Lasă un răspuns