Preotul a adus sătenii în sala de sport

Familia Surucinschi este cea mai sportivă familie din satul Samaşcani, raionul Şoldăneşti. Acest lucru a fost demonstrat în cadrul concursului “Мama, tata, eu — familie sportivă”, eveniment organizat de către parohul bisericii din localitate de comun acord cu direcţia școlii.

 

În competiţie s-au înscris patru familii, inclusiv o familie din satul vecin Fuzăuca. Concurenţii au participat la mai multe probe sportive. Concursul a debutat cu prezentarea bucatelor preparate exclusiv din legume şi fructe ecologice, lucru care a impresionat membrii juriului.

Următoarele probe, care au fost şi cele mai spectaculoase, au fost cele sportive. În timp ce taţii au simulat îngrijirea unui nou-născut, copiii au stat cuminţi să fie înfăşaţi. Altă probă care a dat mari bătăi de cap participanţilor a fost jocul cu mingea. Membrii familiilor au trebuit să ducă mingea la destinaţie pe spate. Echipele și-au verificat puterea și la tragerea otgonului.

Evenimentul a continuat cu probe de inteligenţă. Concurenţii au răspuns la întrebări ce ţin de morala creştină. Mihail Făgurel, parohul bisericii a precizat că această competiţie, ca şi altele pe care le-a iniţiat, are drept scop promovarea modului sănătos de viaţă.

Anterior, la inițiativa parohului Mihail Făgurel, oamenii din Samașcani au participat la o competiție a cicliștilor șiau făcut un pelerinaj la Mănăstirea Dobrușa.

De data aceasta, familia Surucinschi a acumulat cel mai mare punctaj şi s-a clasat pe locul întâi, fiind menționată cu un premiu oferit de Consiliul Raional Şoldăneşti.

În imagine: Taţii s-au întrecut  la armrestling.


Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns