Premiați pentru perseverență și sârguință

Surpriza extraordinară pentru copiii cu prestații intelectuale deosebite, cu rezultate performante la olimpiadele școlare, raionale și republicane, participanți la activități extracurriculare și concursuri raionale și pentru profesorii acestor copii și managerii instituțiilor de învățământ din raionul Rezina s-a produs. 

La 31 mai aceștea au plecat într-o excursie la Viena și Budapesta (Austria și Ungaria), organizată de administraţia raionului cu susţinerea financiară a SA “Lafarge Ciment” (Moldova), GȚ “Mardare Igor”, SRL “Druță Mariana”, SRL “Covcor”, GȚ “Gârlea Andrei P.”, SRL “Litarcom”, omului de afaceri Fariman Godjaev.

Am purtat cu mândrie şi am demonstrat la budapesta şi viena drapelul Republicii Moldova și cel al raionului Rezina, însemne că venim dintr-o ţară cu o cultură şi civilizaţie avansate.

Călătoria a fost interesantă, încărcată de emoții pozitive.

 Aflându-ne în Budapesta, am fost impresionați de gestul generos al excelenţei sale Oleg Țulea, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria, care ne-a primit foarte călduros la ambasadă. Dumnealui s-a bucurat văzând copiii și profesorii îmbrăcați în haine naționale.

Domnul ambasador Ţulea ne-a povestit despre activitatea sa, a răspuns la întrebări, inclusiv despre posibilitatea de a face studii universitare în Ungaria. La plecare am făcut o poză împreună alături de drapelul Uniunii Europene, cel al Republicii Moldova și cel al raionului Rezina.

Membrii grupului și-au îmbogățit cunoștințele în domeniul științelor naturii şi geografiei vizitând grădina botanică și cea zoologică din Budapesta.

Viena a lăsat impresii de nedescris asupra tuturor. Am rămas frapați de arhitectura orașului, de sculpturile și monumentele istorice, de muzeele și palatele vizitate.

Deși foarte obosiți de drumul lung, am revenit la baştină cu dorința de a ne împărtăși ideile și de a le realiza la noi acasă.

În numele participanţilor la călătorie aduc sincere mulțumiri organizatorilor și sponsorilor.

Galina Platon, directoarea Liceului Teoretic

„Ioan Sârbu”  din s. Ignăței, raionul Rezina

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns