Premianții la Concursului național de eseuri ,,Holocaust: istorie și lecții de viață”

Marţi, 22 mai, în incinta Centrului Cultural Evreiesc „KEDEM” a avut loc ceremonia de premiere a participanților la Concursul național de eseuri ,,Holocaust: istorie și lecții de viață”. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova, Centrul Internațional de Training și Dezvoltare Profesională, Uniunea Tinerilor Romi ,,Tarna Rom” și Centrul Cultural Evreiesc „KEDEM”, relatează Serviciul de presă al MECC.

Printre învingători este şi Valerian Patic, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Alexandru cel Bun”, or. Rezina, care a ocupat locul II, obţinând un premiu de 800 de lei.

La etapa republicană a concursului au participat cca 150 de elevi din 41 de instituții de învățământ general din 20 de raioane ale țării.

Potrivit organizatorilor, concursul, care are drept scop educarea tinerei generații în spiritul umanismului și a respectării drepturilor omului, precum și prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și urii interetnice, a fost organizat în două etape: la nivel raional/municipal și republican, la care au participat elevii claselor a VIII-a – a XII-a din instituțiile de învățământ general din toată țara, inclusiv din stânga Nistrului, la diferite categorii de vârstă. Conținutul probei de concurs a constat în elaborarea unui eseu la această tematică, în limba română sau rusă, conform unor cerințe specifice prevăzute de Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului, aprobat prin ordinul ministrei Educației, Culturii și Cercetării.

Foto: Diez.md

Distribuie

Lasă un răspuns