PPDA se va reforma și va crea asociația aleșilor săi locali

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) își propune să creeze o asociație a primarilor și consilierilor, aleși în urma scrutinului din 20 octombrie și în turul doi din 3 noiembrie. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Politic Național al formațiunii, transmite IPN.

„Platforma Demnitate și Adevăr consideră starea actuală a finanțelor publice locale și nivelul de descentralizare drept lamentabilă și condamnă tentativele guvernării PSRM-PDM de a păstra actualul model hipercentralizat al statului. Republica Moldova este codașă la capitolul autonomiei locale cu numai 12% venituri proprii în bugetele locale față de 34,4% indicatorul mediu în UE”, a spus liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința Consiliului.

Potrivit lui, autoritățile locale au obligația de a îndeplini 22 de funcții prevăzute de legislația existentă pentru care nu au nici resurse, nici capacități efective. „Noi, vom fi principalul avocat al descentralizării și autonomiei locale în Republica Moldova, Platforma Demnitate și Adevăr  garantează sprijinul său proiectelor de dezvoltare și continuare a înfrățirilor firești, organice, practice, cu alte colectivități locale din România, dar și din Europa”, a afirmat Andrei Năstase.

Sâmbătă și conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate s-a întrunit cu primarii și reprezentanții consilierilor raionali aleși din partea PAS. S-a discutat despre situația politică din țară și despre susținerea pentru aleșii locali, inclusiv cu ajutorul partenerilor externi. „Suntem mai hotărâți ca niciodată să livrăm oamenilor condiții mai bune de viață și să le restabilim speranța”, se menționează într-o scurtă postare a PAS pe rețelele de socializare.

Distribuie

Lasă un răspuns