Pompierii vor umbla prin sate să verifice sobele

Majorarea numărului incendiilor şi a persoanelor decedate în urma acestora a impus pompierii să întreprindă măsuri suplimentare de profilactică.

Potrivit lui Sergiu Cojocaru, specialist în Serviciul Apărare    Împotriva Incendiilor la Secţia Situaţii Excepţionale Teleneşti, în sate pompierii vor merge de la casă la casă pentru a atenţiona încă o dată că sobele defecte şi fumatul în locuinţe duc la producerea tragediilor. Populaţia este atenţionată de asemenea asupra respectării stricte a regulilor antiincendiare. Pompierii şi-au propus să intensifice măsurile de profilaxie a incendiilor în fondul locativ, prioritare fiind persoanele cu vârstă înaintată, singuratice şi cele de categorie vulnerabilă.

Totodată, persoanele vizitate vor primi pleante, iar în locurile publice (primării, oficii poştale, bănci, magazine) vor fi instalate panouri informative cu reguli antiincendiare.

În opinia pompierilor, controalele respective vor contribui la reducerea numărului incendiilor şi a cazurilor de deces din sectorul locativ.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns