Polițistul de la Orhei care a violat o minoră în biroul său de serviciu va sta şapte ani la pușcărie

Polițistul de la Orhei care a abuzat sexual acum doi ani o minoră, împreună cu doi consăteni de-ai săi, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Chișinău, după ce prima instanță dictase cinci ani de închisoare în privința sa, relatează ziarulnational.md

Judecătoria Orhei l-a recunoscut vinovat pe polițist doar pe un capăt de acuzare – viol. Pe un alt capăt de acuzare, înaintat de procurori – complicitate la comiterea violului, magistraţii l-au achitat. Procurorii au contestat sentinţa magistraţilor, insistând pe condamnarea inculpatului, inclusiv pentru al doilea capăt de acuzare.

Crima a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie 2017, la discoteca din satul Pelivan, Orhei, când învinuiţii, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia sub pretextul de a merge acasă. Prin constrângere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora în vârstă de 16 ani.

Totul s-a întâmplat în prezenţa celui de-al treilea complice, care se afla la volan şi care s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei.  În cadrul anchetei, procurorii au stabilit că, patru zile mai devreme, victima a fost abuzată sexual şi de către acel poliţist, care a invitat minora la întâlnire. Sub pretextul că ar avea de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de Poliţie din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu.

Poliţistul a fost eliberat din funcţie imediat după reţinere, iar până la pronunţarea sentinţei s-a aflat în arest.

Ceilalţi doi agresori au fost condamnaţi, în toamna anului 2017, la câte patru ani de închisoare, cu suspen-dare, după ce şi-au recunoscut integral vina şi au solicitat judecarea cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

 

Distribuie

Lasă un răspuns