Poliția din Teleneşti îşi ia de aliat cetăţenii

În cadrul unei ședințe solemne, cu participarea conducerii raionului, a managerilor şi elevilor din clasele superioare de la instituțiile de învățământ din Teleneşti, primarilor s-a dat startul campaniei ”Din culisele Poliției”. Scopul activităţii este familiarizarea cetățenilor, în primul rând a tinerilor, cu activitatea organelor Ministerului Afacerilor Interne.         

Alexei Vrăjitoru, inspector-șef la IP Telenești a menţionat că, în cadrul campaniei, angajații poliției se vor afla mai mult timp între cetățeni, îndeosebi între tineri, pentru a-i face cunoscuţi cu sarcinile și obiectivele structurii, a-i familiariza cu profesia de apărător al legii:

”Noi am selectat trei tineri, care, alături de alți circa 100 de colegi, au participat la diferite activități organizate de Inspectoratul General al Poliţiei: antrenamente de eliberare a ostaticilor, trageri cu arma, s-au familiarizat cu activitatea altor subunități din cadrul ministerului. În continuare activități similare vom organiza și în cadrul  Inspectoratului de Poliţie Teleneșți, pentru a atrage cadre noi în instituţia noastră, în care la moment avem mai multe locuri vacante”, a spus inspectorul-șef.

Victor Ceban și Nicoleta Ungureanu, doi tineri de la LT ”Lucian Blaga” şi-au împărtăşit impresiile despre acţiunile organizate timp de două zile de Ministerul Afacerilor Interne, la care au participat, au răspuns la mai multe întrebări ale audienței.

În imagine: Mariana Plăcintă, șefa Secției Prevenții la Poliția din Teleneşti (în stânga): “Cetățeanul de rând trebuie să cunoască cât mai multe despre activitatea noastră, să-și sporească credibilitatea față de poliţie, să înveţe să nu tolereze acţiunile infractorilor, să se implice”.

 

Ion Cernei                              

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns