Plugarii fac totalurile şi primesc premii

Agricultorii din raionul Rezina au încheiat anul agricol cu rezultate satisfăcătoare.

Potrivit datelor Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru, din cele 16 mii ha rezervate pentru culturile de toamnă pe 9 mii ha – o suprafaţă record pentru raionul Rezina – a fost cultivată floarea-soarelui. Roada medie de seminţe a fost de 1,8 t/ha, dar unii agenţi economici din primăriile Echimăuţi, Sârcova, Lipceni, Mateuţi au obţinut între 2,12-2,8 t/ ha. Roada medie de porumb a fost de 3,5 t/ha, iar fermieri din Ignăţei, Buşăuca,Saharna Nouă, Sârcova au recoltat şi câte 4-5,5 tone de boabe la hectar.

În paralel cu lucrările de recoltare s-a înfăptuit semănatul grâului, orzului şi  rapiţei, care în total ocupă o suprafaţă de 7,8 mii hectare.

Iar pe 1 decembrie reprezentanţii gospodăriilor agricole, veterani ai sectorului agrar din raion şi ti-neri fermieri s-au întrunit în centrul raional la festivitatea tradiţională de totalizare a rezultatelor anului agricol şi de omagiere a fruntaşilor.

Gospodăriile şi agricultorii care au înregistrat cele mai frumoase rezultate au fost menţionaţi cu diplome şi premii. Printre aceştea au fost gospodăriile ţărăneşti “Ceban Petru”, “Gârlea Andrei P.”, “Negură Ion” “Griţco Igor”, “Griţco Andrei”, “Ver-Nat”, “Mardare Valentin”, “Duca Ciprian”, “Luchian Alexandra”, ”Josan Elisaveta”, “Grati Vasile”, “Slohor Uris” ş.a.

Pentru participanţii la festivitate a cântat interpretul Anatol Mârzenco.

În imagine: Doi dintre cei mai buni conducători de gospodării din raionul Rezina: Petru Ceba, (la stânga” şi Serghei Uricu. Foto consiliu.rezina.md

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns