Ploile au făcut ravagii în mai multe localităţi din ţară

La Cişmea, raionul Orhei a fost inundată o gospodărie. Apa a ajuns nu doar în curte, ci și în casă. În ajutor au fost chemați pom-pierii. O echipă de la DSE Orhei a intervenit, pentru a pompa apa din balta imensă.

 

În urma ploilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării, în perioada 29 mai – 3 iunie, mai multe localități din ţară au fost afectate.

În satul Lencăuți, raionul Ocnița, livezi de mere, prune și cireșe au fost afectate în proporție de 60-70%. Potrivit primarului localității, Stanislav Bairac, proprietarul livezilor estimează pierderile la un milion de lei.

Solicitat de IPN, Stanislav Bairac a spus că în urma precipitațiilor puternice au fost înnămolite fântâni, case, culturi agricole și drumuri locale, iar depozitul Gimnaziului Lencăuți a rămas fără acoperiș.

În localitatea Chiștelnița, raionul Telenești, un drum local a devenit impracticabil pe o distanță de aproape doi kilometri. Primarul localității, Constantin Ciobanu, a declarat pentru IPN că pentru reparația drumului sunt necesari aproximativ 110 mii lei.

Au avut de suferit pagube în urma ploilor abundente şi unele sate din raionul Rezina.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ploile au provocat prejudicii și în satul Bulboci, raionul Soroca, unde a fost afectat un kilometru de drum local, iar două case și trei beciuri au fost inundate.

În satele Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Cucoara și Văleni, raionul Cahul, mai multe gospodării au fost afectate. Aici a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri și case. Prejudicii au mai fost înregistrate la Strășeni, Cantemir, Ialoveni, Hâncești, suburbiile Grătiești, Tohatin, Cruzești și Cheltuitorul.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

 

Distribuie

Lasă un răspuns