Ploile au distrus semănături, drumuri, un pod pe traseul național

Ploile căzute recent au distrus semănături, drumuri în mai multe localităţi din raionul Telenești.

La Bănești apele au rupt un pod pe traseul Chișinău-Sărăteni-Bălți, din care cauză circulația a fost direcționată prin Telenești. Foto tv8.

Porțiunea respectivă de drum a fost restabilită în scurt timp, din surse financiare ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) de către compania ONUR din Turcia.

Dar cele mai multe pagube au fost cauzate sectorului agricol. Conform informaţiilor Secţiei pentru Situaţii Excepţionale, la Verejeni semănăturile de floarea-soarelui au fost spălate de ploi pe 40 de hectare aflate în gestiunea SRL ”Demarco-Trans”, prejudiciul fiind estimat la 312 000 lei. La Câșla au fost spălate 34 de hectare însămânțate cu porumb care aparțin ”Agrodais grup”, paguba constituind 85 000 lei. La Inești au fost compromise100 de hectare de grâu și orz și 200 de hectare însămânțate cu porumb care aparțin ÎI ”Țurcan Ilie”, pagubele fiind evaluate la 552 854  lei. 

Ploile au distrus de asemenea mai multe drumuri locale. Astfel, la Chiștelnița au fost deterioraţi 2530 m2 de drum în variantă albă, restabilirea cărora, conform datelor SSE, va necesita minimum 220 000 lei; la Suhuluceni drumurile au fost distruse pe 1000 m2.

La Secţia pentru Situaţii Excepţionale Telenești ne-au informat că, în urma acestor ploi, şi alte localităţi din raion au suferit prejudicii, care la moment se evaluează.

Ion Cernei  

Distribuie

Lasă un răspuns