PLDM va curăți RM de gunoaie, la propriu și la figurat!

În ajunul Zilei Nistrului, la inițiativa Organizației Teritoriale Rezina a PLDM, a fost curățit izvorul Apă vie, care se află în zona riverană a Nistrului, la hotarul dintre satele Solonceni și Mateuți, raionul Rezina.

La acțiunea de salubrizare au participat și reprezentanți din Organizațiile Teritoriale Șoldănești, Călărași, Leova, Orhei ale PLDM.

Prezent la eveniment, președintele PLDM, Tudor Deliu, a spus că râul Nistru este una din principalele surse de apă potabilă pentru întreaga țară.

”Una dintre problemele globale cu care se confruntă omenirea la începutul mileniului trei este lipsa apei şi degradarea calităţii ei. Noi suntem datori să protejăm natura, să ne asigurăm ca cetățenii noștri să consume apă potabilă de calitate. Îndemn pe toți oamenii să fie mai activi și să lanseze acțiuni de salvgardare a mediului ambiant din Republica Moldova. Noi vrem să trăim într-o țară curată, unde cetățenii sunt sănătoși”, a spus Tudor Deliu.

Președinta Organizației Teritoriale Rezina a PLDM, Livia Scutaru, a menționat că este bucuroasă pentru că astfel, cu suportul PLDM, se va curăța un izvor, iar oamenii vor putea consuma apă de calitate.

”Pe mine personal mă doare că râul Nistru se află într-o situație dezastruoasă și din acest considerent sunt încântată că astăzi au venit atâția oameni ca să facem un lucru util pentru țara noastră. Venim cu un apel către cetățeni: să păstrăm curățenia! Oamenii au nevoie de o apă curată, de calitate. În toată țara, echipele PLDM se vor ocupa de înverzirea și curățarea teritoriului RM”, a spus Livia Scutaru.

Președintele Organizației Teritoriale Leova a PLDM, Alexandru Bujoreanu, a declarat: ”Vrem să curățim Republica Moldova de gunoaie, la propriu și la figurat”.

Menționăm că acțiunea face parte din cadrul Programului de Oxigenare a Moldovei, lansat de PLDM.

 

Distribuie

Lasă un răspuns