Petru Lucinschi, despre ideea de partid a lui Candu: „De râsul lumii”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi nu este surprins de situația creată în ultimile zile în Partidul Democrat. Potrivit lui, povestea scindărilor e veche, iar „tabloul este tipic moldovenesc”.

Foto: UNIMEDIA

 

„Tablou tipic moldovenesc, rău, urât, nu-i frumos, dar cu părere de rău noi nu ieșim din situația aceasta. Maturitatea clasei politice înseamnă următoarele: dacă ai venit în politică, în primul rând pune interesele țării, dacă ai venit în slujba poporului, ține-te de asta. Dar când încep lucruri din astea, am trecut prin asta sute de ori. Dacă au început nu se mai opresc”, a comentat Petru Lucinschi, pentru UNIMEDIA.

Cât despre intenția deputatului Andrian Candu, plecat de la PD împreună cu alți 5 colegi de fracțiune, fostul președinte s-a arătat sceptic.

„De râsul lumii! Aici sunt niște procese care nu depind doar de un grup de oameni ce au venit în Parlament. Dacă ești politică, trebuie să vezi situația generală. Mai scoateți capul și uitați-vă ce se mai face prin sat, ce se face în Ucraina, în România, trebnuie să fim, ca poporul, mai calmi și să nu facem lucruri rele, mai ales”, a adăugat Lucinschi.

Nemulțumiți de politica promovată de conducerea formațiunii, Andrian Candu și alți 5 deputați au anunțat că părăsesc PD și vor crea un nou partid de centru-dreapta, numit Pro-Moldova.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns