Peste 80 de întreprinderi conduse de femei vor fi ajutate să-și dezvolte afacerile

Peste 80 de întreprinderi din zonele rurale, conduce de femei, vor primi bani pentru dezvoltarea și diversificarea serviciilor. Suma granturilor depășește 11 milioane de lei. Banii sunt oferiți de către Uniunea Europeană, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În cadrul ședinței Comitetului de supraveghere al Programului-pilot Femei în Afaceri, care a avut loc vineri, 19 iulie, au fost examinate și aprobate 81 de proiecte investiționale din cele 151 care s-au înregistrat în concurs. Acestea sunt parte a celui de-al treilea apel de proiecte investiționale finanțate de UE.

Întreprinderile vor primi finanțare pentru dezvoltarea serviciilor educaționale și distractive pentru copii, a serviciilor cosmetologice, de decor și organizarea evenimentelor, crearea de articole vestimentare, fabricarea de produse congelate, dulcețuri, produse din patiserie. La fel, și companii care practică apicultura, creșterea nucilor, creșterea și germinarea orzului.

Susținere financiară vor primi și antreprenorii ai căror proiecte investiționale sunt inovative, bazate pe fabricarea mixturilor de făină fără gluten, prelucrarea ceaiurilor și condimentelor naturale. De asemenea, cele care își propun confecționarea pălăriilor, servicii de organizare a traseelor turistice, fabricarea articolelor vestimentare pictate manual.

Companiile care urmează să primească granturi vor contribui la crearea a 300 de locuri de muncă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns