Persoanele de peste 63 de ani, obligate să stea acasă: Toți pensionarii vor primi pensia la domiciliu

Guvernul interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, în urma ședinței Comisiei Situației Excepționale.

Potrivit lui Chicu, această categorie de persoane nu au dreptul să se afle în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția următoarelor cazuri:

1. deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță,

2. deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare;

3. deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată;

4. deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate (ex. decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor și animalelor de companie, etc).

De asemenea, statul interzice începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Comisia a luat decizia ca întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, prin intermediul subdiviziunilor sale, pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, deserviți de prestatorul menționat, va asigura, începând cu 1 aprilie 2020, distribuirea la domiciliu a pensiilor, alocațiilor sociale de stat și altor prestații sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă și alocații sociale de stat pentru persoane vârstnice. Angajații Poștei Centrale vor fi însoțiți și de un polițist.

Comisionul Î.S. „Poșta Moldovei” pentru distribuirea prestațiilor sociale la domiciliu nu va depăși 1,3% din suma distribuită, se mai arată în hotărârea Comisiei Situației Excepționale.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns