Pentru un braţ de lucernă va sta 8 ani la închisoare

Opt ani în penitenciar de tip închis va sta un locuitor al raionului Şoldăneşti. Acesta a fost declarat vinovat de către judecători că şi-a omorât în bătaie un consătean. Victima ar fi furat un braţ de lucernă de pe pământurile condamnatului. Stăpânul şi-a surprins consăteanul pe câmp şi l-a lovit de mai multe ori cu un băţ. La câteva ore după bătaie, victima a decedat la spitalul raional.

Potrivit lui Vladimir Erhan, procuror la procuratura raionului Șoldănești, cazul a avut loc în luna mai a anului curent. Într-o seară, învinuitul ar fi plecat să-şi aducă acasă vitele de pe deal. Pe la orele 20:00, pe lotul său, unde avea plantată lucernă, a surprins un bărbat din sat, care rupea plantele. Stăpânul s-a înfuriat şi l-a luat la bătaie.

La şedinţa de judecată, învinuitul în vârstă de 48 de ani a menţionat că nu a vrut să-l omoare pe consătean şi că nu-şi aminteşte câte lovituri i-a aplicat. Când a văzut victima la pământ, a sunat la urgenţă şi la poliţie. Când a venit ambulanţa, victima era încă vie.

Pe la ora 4 dimineaţa a zilei următoare, agresorul a fost reţinut de oamenii legii. Atunci a şi aflat că cel pe care l-a bătut a murit pe patul de spital, a precizat procurorul Vladimir Erhan.

Avocata inculpatului a fost de acord cu pedeapsa cerută de procuror. Fără pretenţii a fost şi inculpatul, care a menţionat că îi pare rău de cele înfăptuite. Anterior, condamnatul a mai avut probleme cu legea.

Foto simbol panoramio.com

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns