Pentru o decizie ilegală a precedentului CR Orhei, din banii cetățenilor vor fi achitați peste 320 mii lei

 Peste 320 de mii de lei se vor achita din bugetul raionului Orhei pentru decizia ilegală de demitere a fostului vicepreședinte al raionului responsabil de domeniul social, Dorin Zghibarță.

După cum relatează radioorhei.info, consilierii raionali au votat în ședința recentă aprobarea sumelor necesare executării hotărârii de judecată în urma căreia Zghibarță va încasa peste 285 mii  lei pentru absența forțată de la locul de muncă, peste 35 mii lei pentru concediul nefolosit, 10 mii în calitate de prejudiciu moral, iar peste 6 mii lei vor fi achitaţi drept îndemnizație la expirarea mandatului.

Decizia de demitere a lui Dorin Zghibarță a fost aprobată în ședința din 6 martie 2018 cu voturile majorității consilierilor PD prezenți atunci la ședință. Demiterea s-a făcut în contextul tensiunilor între PL și PD de atunci, Dorin Zghibarță ocupând funcția de vicepreședinte în anul 2015 după formarea alianței raionale de guvernare între PD, PL și PPEM. Decizia a fost atacată în judecată, Judecătoria Orhei și Curtea de Apel Chișinău respingând acțiunea. Abia în noiembrie 2019 Curtea Supremă de Justiție a pronunțat o hotărâre prin care a declarat ilegală decizia de demitere a lui Dorin Zghibarță din funcția ocupată.

 

Distribuie

Lasă un răspuns