Pedepse mai dure pentru șoferii în stare de ebrietate la volan

Pedepse mai dure pentru șoferii în stare de ebrietate la volan: Vor fi privați de dreptul de a conduce pe o perioadă de 10–15 ani

 Redacţia UNIMEDIA

  •  acum o ora

 

  •  942

 

  •  

0

Numărul cazurilor de accidente de cele mai deseori se înregistrează din cauza șoferilor care se urcă băuți la volan. Astfel, Ministerul Justiției și INP propun soluții dure pentru conducătorii autovehiculelor în stare de ebrietate, prin privarea dreptului de a conduce pentru toată viața.

 

 (Foto: Tribuna)

Autritățile propun ca pentru persoana care prima dată este depistată conducând în stare de ebrietate, să prevadă retragerea temporară a permisului de conducere și să oblige la frecventarea programelor probaționale.

Persoanele care vor comite a doua oară încălcarea, să fie pedepsite prin anularea permisului de conducere și eventual, să fie nevoite să treacă din nou instruirea pentru obținerea acestuia.

Iar persoanele care pentru a treia oară vor fi depistate conducând un autovehicul în stare de ebrietate, să fie private de dreptul de a conduce pe o perioadă de 10–15 ani.

INP a propus, de asemenea, și retragerea dreptului de a purta arme pentru toți conducătorii prinși la volan în stare de ebrietate.

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns