Pedagogii anului din raionul Şoldăneşti

 

Elena Ciolpan, învăţătoare la Gim­naziul Olişcani, și Ruslan Groza, profesor de istorie la Gimnaziul Pohoarna, vor participa la etapa republicană a concur­sului „Pedagogul anului 2018″. Anume ei au acumulat cele mai multe puncte la etapa raională şi s-au clasat pe locul întâi.

Potrivit informaţiilor oferite la Direcţia Învăţământ Şoldăneşti, la concurs au depus dosarele 11 cadre didactice. Ulterior aceştea au desfăşurat ore publice. Prestaţia pedago­gilor a fost evaluată de un juriu format din profesori, care sunt şi specialişti la Direcţia Învăţământ.

Lecţiile cu elevi necunoscuţi s-au desfăşurat la Liceele Teoretice „Ştefan cel Mare” şi „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti.

Potrivit regulamentului, unul din crite­riile de evaluare a fost utilizarea diverselor strategii interactive de predare-învăţare-evaluare. Pedagogii au venit în faţa elevilor cu diverse materiale didactice.

Şi ora de istorie, desfăşurată de profe­sorul Nicolae Gavriliţă de la Gimnaziul Vadul Raşcov, a fost interesantă. Elevii au învăţat tema „Statul dac condus de Burebi­sta”. Dascălul le-a demonstrat elevilor un filmuleţ cu munţii Orăştiei, pe teritoriul cărora s-ar fi aflat Sarmisegetusa, capitala statului dac.

La cea de a doua etapă a concursului pedagogii-concurenţi au prezentat un discurs la tema: „În numele viitorului, jur!”. La această probă, concurenții au fost provocaţi să soluţioneze o problemă psiho-pedagogică.

Conform totalurilor, la categoria profe­sori, cele mai multe puncte – în total 191, a acumulat Ruslan Groza. Dânsul a fost urmat în clasament de Olga Pisarenco, profesoară la Gimnaziul Olișcani și Galina Nasu, profesoară la Gimnaziul Samașcani.

La categoria învăţători, numărul maxi­mal de puncte – 179, l-a obţinut Elena Ciolpan, învăţătoare la Gimnaziul Olişcani. Locul doi și trei le-au ocupat Viorica Rusu din Pohoarna și, respectiv, Lucia Popovici din Răspopeni.

Învingătorii în concurs s-au învrednicit și de câte un premiu bănesc în mărime de cinci mii de lei.

Victor Sofroni

Distribuie

Lasă un răspuns