„Pe urmele lui Mihai Eminescu. 100 de fotografii” – genericul unei expoziţii vernisată la Chişinău

„Pe urmele lui Mihai Eminescu. 100 de fotografii” – este genericul expoziţiei vernisate la Muzeul Naţional de Literatură Română „Mihail Kogălniceanu” din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Autorul expoziţiei este scriitorul şi publicistul, artistul fotograf Vasile Şoimaru, care a descris astfel itinerarul locurilor pe unde a păşit poetul-academician Mihai Eminescu.

„Aceste fotografii le-am realizat din prima clipă când mi-am cumpărat primul apărat de fotografiat, acum 25 de ani. Patru albume de fotografii am făcut. Albumul cu Eminescu trebuia să fie al cincilea, dar mi s-a părut că e mai important să apară acum la 130 de ani de la trecerea în nefiinţă”, a declarat  Vasile Şoimaru.

Directoarea Centrului Academic Internaţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, Elena Dabija, a informat că o parte din aceste fotografii se păstrează în colecţiile centrului.

La vernisaj a fost prezentată şi cartea-investigaţie „Argus şi slugile sale. Cei care au făcut să moară Mihai Eminescu”. Autorul cărţii este Vadim Bacinschi. Volumul a fost editat cu sprijinul Institutului de Studiu al Arhivelor şi al istoricului Eugen Statnic din Germania. Autorul proiectului cărţii-investigaţie este Vasile Şoimaru.

Sursa trm.md

Distribuie

Lasă un răspuns