Pe strada din Orhei, pentru care s-au alocat bani din Fondul Rutier, a fost tăiată panglica

Duminică, pe strada Vasile Mahu, primarul Ilan Șor a tăiat panglica de dare în exploatare, după încheierea lucrărilor de renovare (în imagine). Cu prilejul acestui moment festiv, Primăria, sediul căreia se află  pe segmentul reconstruit al străzii, a emis un comunicat de presă. Comunicatul, care începe cu afirmaţia „încă un motiv de bucurie pentru locuitorii municipiului Orhei” , oferă şi unele detalii despre lucrările efectuate, relatează radioorhei.info.

Potrivit datelor oficiale, “după aproape 2 luni de lucrări intense” au fost reconstruiți capital 1500 de metri de carosabil, au fost schimbate bordurile şi asfaltaţi 2 km de trotuar, iar „drumurile au fost marcate cu vopsea specializată și înlocuite panourile de circulație”.

Primăria nu precizează cât au costat lucrările, dar susţine că acestea au fost realizate de către ÎM „Servicii Comunal Locative” (SCL) Orhei, „cu forţe şi resurse proprii”.

În context, de menţionat că în luna iunie curent, printr-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Orhei, pentru segmentul străzii Vasile Mahu, care porneşte din preajma Colegiului Pedagogic şi ajunge până la strada Chișinăului, au fost alocaţi 2 milioane 820 de mii de lei. Această sumă provine din Fondul Rutier, având destinația – reparația drumurilor din orașul Orhei.

La mijlocul lunii august, a mai fost aprobată o decizie, prin care SCL Orhei i s-a permis să se împrumute cu 1,5 milioane de lei de la o altă întreprindere municipală – „Orhei-Transport”.

Peste încă aproape o lună – la mijlocul lui septembrie, SCL Orhei a mai obţinut 216,8 mii lei din partea Primăriei, în cadrul unei proceduri de achiziţie, în scopul efectuării lucrărilor de marcaj rutier, scrie radioorhei.info.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns