Pe cine va susţine şi pe cine va discrimina Legea Bugetului de Stat în 2018

Fracțiunea parlamentară a PLDM susține că Parlamentul a votat politica bugetară fiscală pentru anul 2018 în mod netransparent.

Deputatul Iurie Țap a declarat în cadrul unui briefing de presă că unul dintre amendamente a fost prezentat deputaților cu o oră înainte de a fi votat, astfel aceștia nu au avut timp pentru a citi întregul document, care conținea peste 200 de pagini.

Este vorba de modificarea Legii finanțelor publice, astfel orașele municipii vor beneficia de 35 % din impozitul pe venit al persoanelor fizice, care este colectat în teritoriul administrat, în timp ce orașele raioane rămân la cota de 20%.

Țap consideră că e o abordare discriminatorie față de centrele raionale, care în unele cazuri au chiar mai mulți locuitori decât orașele municipii.

„Este o abordare absolut ilegală. Trebuie să creem oportunități și condiții egale pentru autoritățile publice locale ca să-și poată realiza obiectivele”, a declarat deputalul.

Dl Ţap a mai spus că modificarea îi va avantaja în alegerile parlamentare din anul viitor pe candidații partidului de guvernământ.

Foto simbol. Sursa: oficial.md

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns