PCRM se solidarizează cu răspunsul premierului Ion Chicu la criticile aduse de către europarlamentarul român

Partidul Comuniștilor se solidarizează cu răspunsul premierului Ion Chicu la criticile aduse de către europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, care a provocat un adevărat scandal diplomatic între Chișinău și București. PCRM acuză europarlamentarul de imixtiuni în treburile interne ale țării și califică reacția premierului moldovean drept una „lipsită de diplomație, dar corectă”.

„S-a iscat un scandal, fără glumă. Ambasadorul Republicii Moldova la București a fost convocat la Ministerul român de Externe. Maia Sandu s-a aruncat să-și ceară scuze în fața României. Plin de sânge românesc, Pavel Filip a cerut convocarea imediată a consiliului coaliției de guvernare, chiar dacă toți deputații se află în autoizolare. Unioniștii se bat în isterie. Pe rețelele de socializare a început apocalipsa. Dar nimic deosebit nu s-a întâmplat, pentru că un conducător al statului moldovenesc l-a pus la punct pe un europarlamentar român. Acest lucru însă e ceva extraordinar, pentru că se întâmplă pentru prima dată în ultimii 10 ani”, se arată într-un comunicat al formațiunii conduse de fostul președinte al țării, Vladimir Voronin.

„Partidul Comuniștilor are suficiente critici la adresa actualului Guvern și a conducerii acestuia, Ion Chicu. Noi argumentat îi criticăm acțiunile. Acum însă noi nu doar că nu ne vom alătura acestei nebunii, isterii și atacuri jignitoare la adresa lui, ci din contra, ne exprimăm susținere totală.

Mureșan, în mod dur și impardonabil aduce critici Guvernului Republicii Moldova pentru că nu „și-ar fi făcut temele” date de UE privind reformarea instituțiilor statului și din această cauză nu era pregătit pentru a proteja cetățenii de pandemie.

Premierul Chicu a răspuns dur, amintindu-i lui Mureșan că România este cea mai coruptă țară din UE, iar cu coronavirusul se descurcă deloc mai bine de cât Moldova. El a adăugat că pentru el și pentru Guvern au importanță doar opiniile și criticile aduse de către cetățenii țării sale – anume această declarație a provocat această nebunie. Deși, în oricare altă țară, clasa politică s-ar fi solidarizat împotriva unor astfel de atacuri dure din exterior.

Da, poate Chicu a ales o cale nu chiar diplomatică în dialogul său cu Mureșan, dar cum e salutul, așa și răspunsul. Așa și au ajuns unii, care au doar accent dâmbovițean și mai mult nimic, să creadă că ei pot doar să judece și să ordone, fără să atragă atenția că pur și simplu ei se implică în treburile interne ale unui stat suveran”, se arată în comunicatul citat.

„Noi, cetățenii, chiar avem multe întrebări la Guvernul nostru. Dar acestea sunt întrebările noastre pentru Guvernul nostru”, se mai menționează în comunicat.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns