Pavel Filip : “PD este deschis pentru discuții cu toți, pentru că am văzut cum alții nu-și dau mâna, apoi i-am văzut cum beau ceai la Președinție”

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, nu exclude o coaliție de guvernare cu Partidul Socialiștilor, dar spune că formațiunea pe care o conduce este deschisă pentru toate forțele ce doresc să ducă un dialog.

„PD este deschis pentru discuții cu toți, pentru că am văzut cum alții nu-și dau mâna, apoi i-am văzut cum beau ceai la Președinție”, a declarat Pavel Filip pentru Sputnik Moldova.

 

Liderul PD nu exclude o coaliție de guvernare cu PSRM, dar nici scenariul unei opoziții ce va sprijini actualul Guvern, așa cum a fost până acum.

„PD nu poate fi foarte mult timp în starea de acum, nici în opoziție, nici la guvernare. Urmează să luăm o decizie, ori în opoziție, ori la guvernare, dar putem păstra și actuala formulă, însă nu o consider una fericită pentru formațiunea pe care o conduc. Urmează să avem discuții și să vedem ce oferte există”, a spus Filip.

Totodată, președintele PD susține că plecarea grupului Candu din partid este un scenariu „de a distruge formațiunea”, întrucât aceștia folosesc până și sloganul democraților – „Pro Moldova”.

„Am certitudinea că acești colegi sunt niște pioni și când vorbim despre integritatea lor, trebuie să vorbim despre intergitatea celor care stau în spatele lor”, a spus Filip, lăsând să se înțeleagă că se referă la fostui lider PD Vlad Plahotniuc, dar și la omul de afaceri, Ilan Șor, ambii dați în căutare de către organele de drept din Republica Moldova.

Șase deputați, în frunte cu fostul speaker Andrian Candu, au părăsit PD, declarându-se nemulțumiți de faptul că formațiunea nu se află nici la guvernare, nici în opoziție. Aceștia au creat fracțiunea parlamentară „pro-Moldova”.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns