Patru judecători figurează în dosarul interceptărilor ilegale, inițiat de PA. Cine sunt aceștia

Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală în privința ofițerilor de urmărire penală și a procurorilor care sunt vizați în dosarul interceptărilor ilegale, dar nu și împotriva celor patru judecători care au autorizat interceptările, deoarece PG a respins solicitarea procurorilor anticorupție de a li se ridica imunitatatea.

Contactat de Unimedia, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, ne-a confirmat faptul că a fost pornită urmărirea penală împotriva a patru ofițeri de investigație, inclusiv, un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și trei procurori.

Totuși, sesizarea Procuraturii Anticorupție privind ridicarea imunității celor patru judecători vizați în dosar a fost respinsă de către Procuratura Generală și remisă înapoi către PA, pentru anumite completări.

Potrivit Ziarului de Gardă, cei patri judecători vizați în dosarul interceptărilor a 51 de persoane publice și pentru care procurorii anticorupție au cerut ridicarea imunității ar fi Elena Costiuc, Nicolae Corcea, Sergiu Ciobanu și Tizu Svetlana.

Amintim că la mijlocul lunii iunie a anului curent, site-ul de investigații rise.md a publicat o listă de peste 50 de persoane care au fost interceptate de către forțele de ordine. Astfel, jurnaliști, membrii ai Platformei DA și persoane din societatea civilă au fost supuse interceptărilor telefonice.

Ulterior, la începutul lunii septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei cauze penale și a dispus și transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare. Cele trei cauze au fost, ulterior, conexate într-o singură procedură.

 

Distribuie

Lasă un răspuns