Patru cupluri din Ţânţăreni au sărbătorit nunta de aur

La Primăria Ţânţăreni, raionul Teleneşti, recent a avut loc o sărbătoare de suflet – patru cupluri din localitate au marcat 50 de ani de la înregistrarea căsătoriei.

Primarul Dumitru Stoica a înmânat flori şi semne de gratitudine cuplurilor Valentin şi Maria Eşanu, Nistor şi Elena Tacu, Ivan şi Elizaveta Manea, Simion şi Margareta Popa, apreciind exemplul lor de bună convieţuire şi armonie familială pentru întreaga comunitate. 

Omagiaţii au menţionat că dragostea a fost cea dintâi călăuză pe parcursul celor 50 de ani de căsnicie.

„Eu lucram tehnician în sovhoz, Elena, de baştină de la sudul Moldovei, era studenta venită la practică la noi în gospodărie. Ne-am îndrăgostit şi am decis să ne unim destinele. Am trăit în înţelegere, am crescut şi educat trei fete şi un fecior, cu care ne mândrim”, ne-a spus Nistor Tacu.

„Maria, soţia mea, este tocmai din Durleşti, de lângă Chişinău. Ne-am întâlnit la Nucăreni, în satul vecin, unde mi-am trăit adolescenţa. Apoi ne-am mutat la Ţânţăreni, unde a fost casa buneilor mei de pe tată. Mă bucur de copii şi nepoţi, care au mers mai departe decât noi”, spune  Valentin Eşanu.

„Am fost 5 copii la părinţi, am crescut în pace şi înţelegere, acum avem şi noi familii şi urmăm exemplul părinţilor noştri”, a menţionat  Maria Manea, fiica mai mare a cuplului Ivan şi Elizaveta Manea.

„Sunt de la Ciocâlteni, dar căsătorindu-mă, am rămas în Ţânţăreni. Celor tineri noi le spunem: păstraţi familia, pentru că omul fără familie este nenorocit”, a menţionat Margareta Popa, care împreună cu soţul Simion sunt părinţi buni pentru trei copii deja maturi.

Primarul Dumitru Stoica ne-a spus că la Ţânţăreni a devenit deja tradiţie ca toamna să fie omagiate familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

                                                   Ion Cernei

 

Distribuie

Lasă un răspuns