Patru centre de resurse pentru educația incluzivă vor fi deschise în curând

Întruniți în ședință ordinară, la 10 martie, consilierii raionali Rezina au aprobat decizia privind deschiderea centrelor de resurse pentru educația incluzivă în instituțiile publice: Liceul Teoretic „Olimp” din Rezina și în gimnaziile din satele Păpăuți, Pereni și Sârcova.

Pentru aceasta au fost aprobaţi suplimentar din componenta raională 354,8 mii lei, din care 295,0 mii lei (85%) vor fi cheltuiţi pentru dotarea acestor centre cu mobilier, procurarea rechizitelor și pentru întreținerea încăperilor. 59,8 mii lei vor fi folosiți pentru salarizarea, plata contribuțiilor la salariu și asigurarea medicală a 3,55 unități de cadru de sprijin.

Conform Angelei Vâșcovschi, colaboratoare a Direcției Învățământ, Tineret și Sport a Consiliului Raional Rezina, se preconizează că centrele de resurse de la Liceul Teoretic „Olimp” și de la Gimnaziul Păpăuți vor fi frecventate de câte 14 elevi, iar cele de la Gimnaziile Pereni și Sârcova, respectiv, de câte 3 și 11 elevi cu diferite dizabilități sau copii cu cerințe educaționale speciale.

În dotarea centrelor se prevede televizor, calculatoare, diverse dispozitive sportive, aparate, utilaje necesare educației, după caz, a mai relatat dna A.Vâșcovschi.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns