Pasiunea profesoarei Silvia Marinescu

Printre laureaţii olimpiadelor raionale şi naţionale la matematică din ultimul deceniu au fost mai mulți elevi de la Gimnaziul din satul Chipeșca, raionul Şoldăneşti. Unora dintre ei li s-a propus să-și continue studiile în instituții de învățământ cu stu-dierea aprofundată a matematicii. Elevii susțin că succesele lor depind în cea mai mare parte de străduinţa şi talentul profesoarei de matematică, Silvia Marinescu.

Originară din sa-tul Răspopeni, raionul Şoldăneşti, după absolvirea Universității pedagogice din Tiraspol, Silvia Marinescu a acceptat propunerea să se încadreze în colectivul şcolii din satul vecin Chipeșca. Anume aici, în 1982, tânăra specialistă și-a început biografia de muncă, din start dând dovadă de perseverență, responsabilitate, dorinţă de autoperfecţionare și dragoste față de discipoli. Pentru aceste calități, dar și pentru aptitudini organizatorice, acum 13 ani, Silvia Marinescu este promovată în funcţia de directoare a Gimnaziului Chipeșca.

”Am o pasiune deosebită pentru matematică, recunoaște doamna profesoară. Îmi place să văd cum elevii judecă chiar și în cazul în care au de soluționat probleme dificile. Muncind cu elevii simt cum evoluez și eu. Mă conving că și în localitățile rurale avem copii talentați, capabili. Văzându-le posibilitățile și rezultatele demonstrate în cadrul olimpiadelor raionale şi republicane, factori de decizie de la instituţii de învăţământ din Chişinău le-au propus câtorva elevi din Chipeșca să-şi continue studiile la instituţiile respective”, a precizat profesoara.

Potrivit informațiilor oferite la Direcția învățământ Şoldăneşti, administrația Gimnaziului Chipeșca depune eforturi considerabile pentru a crea în instituție condiții bune şi a asigura o reușită înaltă a copiilor. Pe parcursul ultimilor ani, aici au fost implementate mai multe proiecte. Astfel a fost reparată capital reţeaua de încălzire din gimnaziu,  a fost amenajat un mini-stadion cu înveliş artificial, modernizate sălile de clasă ş.a.

Victor Sofroni

Distribuie

Lasă un răspuns