PAS și Platforma DA confirmă: Maia Sandu s-a întâlnit cu Andrei Năstase. Ce prevede pactul de neagresiune

PAS și Platforma DA au confirmat, pentru UNIMEDIA, că Maia Sandu și Andrei Năstase s-au întâlnit la sediul Platformei și au discutat despre colaborarea celor două partide pe viitor. Totodată, cei doi au vorbit despre semnarea unui Pact de neagresiune între forțele politice de centru-dreapta, relatează unimedia.info.

Potrivit textului Pactului, părțile semnatare „se vor abține de la critici sau atacuri reciproce în spațiul public la adresa partidelor ori a reprezentanților/exponenților partidelor semnatare ale prezentului Pact”, scopul fiind câștigarea alegerilor prezidențiale de către forțele de dreapta.

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari consideră, însă, că un pact de neagresiune se semnează atunci când a existat agresiune. „Din partea noastră nu a existat agresiune. Cu PAS colaborăm în Parlament, dar avem anumite neînțelegeri doctrinare. Am avut anumite divergențe și în cadrul alegerilor locale, altfel am văzut situația cu cedarea puterii și am spus deschis acest lucru. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, după nu am intrat în conflict cu atacuri. Adevărul nu trebuie să fie tratat ca agresiune”, a declarat deputatul pentru UNIMEDIA.

Alexandru Slusari crede că nici din partea PAS nu au avut loc atacuri la adresa Platformei DA. Totuși, spune el, PAS ar fi bine să își retragă candidatul pentru alegerile parlamentare pentru circumscripția Hâncești și să îl susțină pe Grigore Cobzac, așa cum a făcut și Platforma DA.

 

Distribuie

Lasă un răspuns