Partidul Șor ar fi primit în prima jumătate a acestui an donații de milioane. Firmele generoase erau vândute imediat ce banii ajungeau pe conturile formațiunii

Suma donațiilor pe care le-ar fi primit Partidul Șor în prima jumătate a acestui an a costituit 7,4 milioane de lei, scrie tv8.md, citat de agora.md.

Potrivit sursei, care face referire la un raport publicat de Comisia Electorală Centrală, banii ar fi fost oferiți de patru agenți economici. Două dintre firmele donatoare ar fi fost vândute imediat ce au trimis banii pe contul partidului. Aceeași sursă notează că nicio persoană fizică nu a donat bani formațiunii. Totodată, Partidul Șor a primit subvenții de la bugetul de stat în sumă de 657 mii lei.

În luna ianuarie a anului curent, partidul ar fi primit 1,9 milioane de lei de la Aeroport Catering, companie care a aparținut statului, a fost privatizată în 2016 cu 5 milioane de lei și a ajuns în proprietatea unei firme afiliate lui Ilan Șor.

După ce a făcut donații generoase Partidului Șor, firma a trecut în posesia Casei de Comerț Gemenii. În luna februarie, Consiliul Concurenței a anunțat despre preluarea Aeroport Catering de către societatea pe acțiuni Gemenii.

Compania Aerofood, care gestionează mai multe localuri amplasate pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, a donat Partidului Șor două milioane de lei în acest an. Firma a fost fondată în vara anului 2017 de Liubovi Bublii și Vadim Fotescu, actual deputat al Partidului Șor. În prezent, Fotescu nu mai este oficial co-proprietar al companiei, aceasta fiind cedată în totalitate doamnei Bublii.

Distribuie

Lasă un răspuns