Parteneri din Marea Britanie în rol de Santa Klaus la Ivancea

Toți copiii de la gimnaziile și grădinițele din comuna Ivancea au primit cadouri de Crăciun din partea membrilor unui ONG din Sufloc, Marea Britanie, care au venit încoace cu două camioane grele și un microbuz. 

Dna Holly Field, conducătoarea grupului, din care fac parte 8 persoane, ne-a relatat că majoritatea dintre ei sunt angajați ai Socieții Naționale ”British Telecom” care gestionează toate rețelele telefonice fixe din Marea Britanie și sunt membri ai  ONG-ului “TEECH Telecoms Eastern European Challenge” care, începând cu anul 1998, a materializat  proiecte de suport tehnic pentru spitale, școli din România și Republica Moldova:

”În vara anului trecut am construit instalații sanitare la gimnaziul din Ivancea. Iar acum am decis să aducem  cadouri pentru copii, dar și ajutoare pentru familii social vulnerabile: produse alimentare, cărucioare, bastoane, etc.”, ne-a spus dna Holly Field.

Elizaveta Lotca, fostă asistentă medicală, acum pensionară ne spune că este bucuroasă de cadoul care l-a primit de la oaspeții englezi: ”Aveam mare nevoie de acest cărucior. Acum voi avea posibilitate să mă deplasez mai ușor prin casă, chiar să îndeplinesc unele lucrări în gospodărie. Adică pot să-mi schimb viața”. 

Michael Rotwel, care a avut rolul de Santa Claus, ne spune că a făcut o cale de la Valul lui Adrian, care întretaie teritoriul Angliei, până la Valul lui Traian, aflat pe teritoriul R.Moldova, adică a traversat de-a curmezișul teritoriul fostului Imperiu Roman, distanță care visa s-o parcurgă și este mulțumit de călătorie:

”Am adus pentru copii și persoanele aflate în dificultate cadouri care-i vor face să uite de tristețe, să simtă sprijinul semenilor lor de pe insulele britanice. Doar uniți la nevoie putem depăşi dificultățile”, ne-a spus dl Rotwel.

În imagine: Elizaveta Lotca (în stânga), primind în dar scaunul cu rotile înmânat de dna Holly Field.

Ion Cernei

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns