Partea vătămată în dosarul Șor trebuie să prezinte acte suplimentare

Partea vătămată în dosarul politicianului și fostului primar de Orhei Ilan Șor, adică Banca de Economii în curs de lichidare, trebuie să prezinte acte suplimentare pentru expertiza contabil-judiciară. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel Cahul, care a admis demersul Centrului Național de Expertiză Judiciară. Informația a fost comunicată pentru IPN de către ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție, Mihaela Tarlapan.

Contactat de IPN, unul dintre avocații lui Ilan Șor, Iulian Balan, a declarat că, întrucât ședința a fost cu ușile închise, nu poate să ofere detalii privind decizia instanței și acțiunile ulterioare.

Tot în ziua şedinţei, mai mulți susținători ai Partidului Politic Șor au manifestat în fața instanței pentru a cere „justiție corectă și pedepsirea adevăraților vinovați ai jafului bancar”.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru 26 iunie.

În iunie 2017, prima instanță l-a condamnat pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul Băncii de Economii. Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie 2018 a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În urma alegerilor din 24 februarie anul curent, Ilan Șor a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

 

Distribuie

Lasă un răspuns