Parlamentul returnează în bugetul public circa 10 milioane de lei, pentru susținerea sistemului medical

Parlamentul returnează în bugetul public circa 10 milioane de lei, prin reducerea cheltuielilor destinate Legislativului pentru anul 2020. Banii vor fi utilizați pentru susținerea sistemului medical, în contextul în care numărul persoanelor contaminate cu Covid-19 în Moldova este în creștere.

Președinta Parlamentului, Zinaida Grecenîi, a subliniat că prioritatea întregii țări în această perioadă complicată pentru toată lumea este susținerea sistemului medical. „Noi nu facem populism, avem o situație fără precedent nu doar în Republica Moldova. Este foarte important ca să ne concentrăm eforturile și finanțele pentru domeniile de prioritate vitală. Este important să ne susținem reciproc și să respectăm regulile”, a precizat Zinaida Grecenîi.

Anterior, deputații, angajații din cadrul cabinetelor deputaților, comisiilor și din cadrul Secretariatului Parlamentului au donat 684.294 de lei pentru a susține medicii în combaterea coronavirusului. Totodată, în serviciul medicilor a fost pus transportul din dotarea Parlamentului.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns