Pachete cu produse alimentare și de igienă pentru familii cu copii aflate în situație de risc

150 de familii cu copii aflate în situație de risc din 10 raioane, inclusiv Orhei, şi Telenești, beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă personală ca urmare a situației create de pandemie. Această donaţie, în valoare totală de 10 mii euro este transmisă familiilor de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” |PPFC| cu suportul financiar al Fundației Siol din Irlanda.

Potrivit directorului PPFC, Daniela Mămăligă, acest ajutor vine în contextul efectelor sociale care se resimt deja în Republica Moldova ca urmare a pandemiei COVID-19 și are drept scop susținerea familiilor afectate şi asigurarea bunăstării copiilor.

Familiile au fost identificate cu ajutorul direcțiilor de asistență socială și protecție a familiei din raioanele respective. Donația include: legume, ulei, făină de grâu, crupe, paste făinoase, conserve de mazăre, porumb, pește și carne, ceai, dulciuri, precum și șampon, săpun lichid, pastă de dinți şi detergent de vase.

Donația a fost posibilă grație grantului în valoare totală de 50 mii de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de Fundația Siol din Irlanda, la sfârșitul lunii martie curent. Din suma totală a grantului au mai fost procurate echipamente medicale și de protecție pentru mai multe instituții medicale din țară, în valoare totală de 35 mii euro.

Violina Lavric, manager PPFC

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns