OT Orhei al Cancelariei de Stat are un nou şef

Vasile Costin, unul din activiștii PD de la Orhei a devenit șef al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, dumnealui fiind al șaptelea de la instituirea acestei funcții în a.2003.

Prima apariție a lui Costin în funcția respectivă s-a produs vineri, 8 februarie, la ședința CR Orhei.

Amintim că în anul 2003, după revenirea la rai-oane, funcțiile prefecturilor județene au fost transmise oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, structuri care se ocupă de verificarea legalității actelor emise de către APL.

Candidatura lui Vasile Costin, 56 de ani, a fost aprobată zilele trecute de către Guvern. Dânsul vine în locul lui Victor Verega, reprezentantul PL, care a ocupat funcţia de şef al OT CS Orhei începând cu a doua jumătate a anului 2015 şi care, spre sfârşitul anului trecut a depus cerere de demisie după ce PL a ieșit de la guvernare.

Până a fi confirmat în noua funcţie, Vasile Costin a fost șef al Inspecției Teritoriale a Muncii Orhei începând cu anul 2012. În perioada anilor 2007-2011, Costin a deţinut mandate de consilier orăşenesc din partea AMN, iar în perioada 2011-2015 – din partea PD.

Site-ul radioorhei.info menţionează că în rapoartele financiare ale PD, prezentate la CEC în ultimii ani, Vasile Costin figurează cu donaţii generoase.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns