Orheienii duc faima ţării în lume

Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, România a găzduit recent cea de-a IV-a ediţie a Cupei Becleanului la lupte libere şi greco-romane. Alături de sportivi din Târgu Mureş, Zalău, Deva, Iaşi, Cluj, Oneşti, Craiova, Satu Mare, Beclean, Bistriţa, Reghin au participat patru echipe din Moldova.

Reprezentativa raionului Orhei a inclus 14 sportivi din satul Brăviceni și 5 din orașul Orhei, sub conducerea antrenorilor Iurie Coica și Anatolie Popov.

“E un turneu unical. Participă sportivi din țară și străinătate. Așa ceva nu s-a mai făcut în România și o să avem lupte interesante, atât greco-romane, cât și lupte libere. Gândiți-vă că o să avem ocazia să vedem la lucru medaliați la europene și mondiale. Spre exemplu, Moldova vine cu un campion mondial și doi campioni europeni; Ucraina  – cu un vicecampion european și un campion european. De asemenea vor fi prezenți campioni naționali din mai multe țări, cei mai buni sportivi din România și vor fi lupte de calitate”,  a declarat înainte de competiții Vasile Goncear de la Clubul de Lupte Libere Beclean, organizatorul competițiilor, originar din Orhei.

La competiţie au participat copii şi tineri născuţi între 1996-2010, care au concurat în peste 59 de categorii de vârstă şi de greutate. Nouă orheieni s-au clasat pe locul I, trei au luat locul II, iar medalii de bronz au obținut patru sportivi. Mai mult, orheienii au cucerit Cupa Becleanului la lupte libere. Deplasarea echipei a fost susținută de Consiliul Raional Orhei și Primăria Brăviceni.

Victor Gherman, şef Departament Tineret, Sport

la Consiliul Raional Orhei

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns