Orheian condamnat la muncă în folosul comunității pentru că l-a agresat pe fiul minor

Un bărbat din raionul Orhei a fost condamnat la muncă neremunerată în folosul comunității pentru că l-a agresat pe fiul său minor. Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Orhei, la care face referire www.radioorhei.info,  incidentul s-a produs la începutul lunii octombrie a.t. Copilul locuia împreună cu tatăl său, iar mama și alți trei copii locuiesc în alt sat, din motiv că bărbatul o agresa deseori pe soție, care însă refuza să depună plângeri la poliție.

Băiatul a decis să rămână cu tatăl pentru a finaliza studiile la școala din localitate. Acesta a declarat că și în trecut a fost agresat de tatăl său, atunci când acesta se îmbăta. Despre faptul că bărbatul avea un comportament violent în raport cu fiul său cunoștea asistentul social din sat, care a declarat în instanță că acesta a fost internat de mai multe ori la spital pentru dezalcoolizare, dar după tratamente recidiva.

În ziua cu pricina, potrivit spuselor minorului, tatăl, fiind în stare de ebrietate, a provocat o ceartă și a pus mână pe un topor, dar copilul l-a îmbrâncit și s-a încuiat într-o cameră din casă. A doua zi, tatăl i-a reproșat faptul că l-a îmbrâncit și, după o nouă ceartă, l-a tăiat la degetul mare cu un ciob de sticlă. Minorul a reușit să fugă din casă la asistentul social, care a și alertat poliția.

Inculpatul și-a recunoscut vina, fiind de acord să îndeplinească 120 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, la care a fost condamnat.

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns