Opt ani de activitate în siguranţă

“Lafarge Moldova” a marcat săptămâna aceasta 8 ani de lucru fără accidente de muncă. Acest rezultat colectiv excelent a devenit posibil graţie atenţiei şi eforturilor zilnice ale tuturor echipelor, ce activează în locaţiile “Lafarge Moldova” din ţară (angajaţi, contractanţi şi transportatori de ciment), se menţionează într-un comunicat mediatizat de serviciul relaţii cu publicul al companiei.

Autorii comunicatului concretizează că această realizare este o urmare a implementării a 12 standarde de securitate.

Fiecare manager efectuează vizite săptămânale în teren, unde discută cu oamenii din şantier despre munca îndeplinită, precum şi despre regulile ce trebuie respectate pentru a o îndeplini în condiţii de siguranţă.

Toţi angajaţii “Lafarge Moldova” fac vizite lunare în toate zonele pentru a identifica riscurile potenţiale, a discuta despre ele cu responsabilii de zonă şi a defini acţiunile corective spre implementare. Totodată aici este implementat un proces continuu de formare: instructaje introductive, training-uri, exerciţii practice, etc.

Cerinţele de Sănătate şi Securitate în Muncă se extind dincolo de şantierele companiei. De exemplu, mai mult de 100 de dispozitive GPS monitorizează viteza de circulaţie a camioanelor care transportă ciment. 

„Suntem fericiţi şi mândri că am împlinit 8 ani de lucru fără accidente. În acelaşi timp ne simţim şi mai responsabili pentru menţinerea durabilă a acestui rezultat în viitor. Pentru aceasta dorim să facem mai mult decât să prevenim accidente, noi dorim să cream un mediu sănătos şi sigur pentru toţi care execută activităţi în locaţiile noastre şi în afara lor. Şi acest lucru este posibil doar prin eforturile comune susţinute ale întregii echipe”, a menţionat Jean-Michel Pons, director general al “Lafarge Moldova”.

Realizările companiei au fost recunoscute de cele mai înalte autorități naționale din Moldova. Începând cu 2013, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova acordă anual “Lafarge Moldova” Trofeul de Excelenţă pentru performanţe deosebite în domeniul sănătaţii și securităţii, se mai menţionează în comunicat.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns