ONG-uri de media cer demisia președintelui Consiliului Concurenței

Marcel Răducan, preşedintele Consiliului Concurenţei

Organizații neguvernamentale de media cer demisia președintelui Consiliului Concurenței și revocarea membrilor plenului Consiliului pentru inacțiuni la semnalele publice de încălcare a Legii concurenței, fapt care a favorizat distorsionarea pieței publicității, transmite IPN.

Într-o solicitare semnată de către ONG-uri, se constată că a trecut un an și jumătate de la depunerea la instituție, de către patru posturi de televiziune, a unei plângeri în care era semnalată înțelegerea de cartel între două agenții de publicitate care reprezintă interesele de business ale unor holdinguri media.

„Atât precedenta conducere, cât și actuala conducere a Consiliului Concurenței au tergiversat investigațiile pe motive neîntemeiate și nu au întreprins nimic pentru a sancționa practicile anticoncurențiale pe piața publicității din Republica Moldova”, se spune în declarație.

Organizațiile semnatare solicită Parlamentului să urgenteze adoptarea proiectului noii legi cu privire la publicitate, elaborat de experți ai societății civile, și să completeze Legea concurenței cu prevederi care ar înlătura pericolul instaurării unor noi monopoluri pe piața mass-media și piața publicității.

Declarația este semnată de Asociația Presei Independente, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul de Promovare a Libertății de Exprimare și a Accesului la Informație Acces-info, Asociația telejurnaliștilor independenți, Asociația Presei Electronice și Comitetul pentru Libertatea Presei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns