Olimpicii rezineni, răsplătiţi cu o excursie în Europa

Miercuri, la Palatul raional de Cultură din Rezina s-au adunat elevi, cadre didactice, părinți, funcționari publici, agenți economici pentru a petrece un grup de 40 de copii din diferite instituții educaționale într-o călătorie de patru zile în Europa, cu vizitarea capitalelor Budapesta şi Viena. 

 

Eleonora Graur, președinta raionului Rezina a menţionat în faţa publicului că astfel Consiliul Raional Rezina îşi onorează promisiunea de a organiza pentru elevii învingători la olimpiadele raionale o excursie în afara țării. Realizarea acestui proiect a fost posibilă și grație susținerii financiare din partea unui mare număr de agenți economici din teritoriu, a  concretizat preşedinta raionului, expunându-şi părerea că acest eveniment, acum în premieră, va deveni tradiție, dar și o bună motivație pentru elevi de a avea o atitudine serioasă față de studii. Excursia va dura 4 zile. Copiii sunt însoţiţi de 11 cadre didactice și o asistentă medicală.

Delegaţia este condusă de Lidia Lazari, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport. Pe tot itinerarul ea va purta şi drapelul raionului  Rezina. L. Lazari a menţionat că la întoarcere va fi organizată o masă rotundă la care participanţii la excursie își vor expune impresiile de călătorie. 

Ion Perciun  

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns