Oamenii care ne aduc veştile

Astăzi este Ziua Mondială a Poştei. Nu există om care să nu aibă nevoie de serviciile acestei categorii de angajaţi. De e arşiţă, ploaie ori ger, de e pace ori război, drum asfaltat ori cărare de munte, pe apă şi în aer, ei sunt mereu la datorie oriunde în lume.

Locuitorii raionului Rezina sunt deserviți de 109 poștași, care activează în 29 de oficii. Potrivit directorului Centrului de Poştă Rezina, Valeriu Amarfii, spectrul serviciilor prestate de factorii poştali în ultimii ani s-a lărgit semnificativ.

Astfel, poștașii se ocupă de abonarea, distribuirea și vânzarea ziarelor și revistelor, distribuirea scrisorilor și coletelor poștale, transferurilor bănești, plăților sociale, pensiilor, încasarea plăților pentru serviciile comunale, etc.

Valeriu Amarfii a menţionat că majoritatea oficiilor poştale din teritoriu întâmpină sărbătoarea lor profesională cu rezultate frumoase, pe fondalul cărora îndeosebi se evidenţiază indicatorii înregistraţi de oficiile poștale Solonceni (şefă Ludmila Zăhărescu), Saharna Nouă (şefă Corina Durbală), Sârcova (şefă Larisa Popușoi), Pereni (şefă Diana Șeremet). Apropo, Diana Șeremet este deținătoarea locului I în concursul raional „Măestrie profesională”, a precizat dl Amarfii, menţionând că merită cuvinte de laudă de asemenea șefele oficiilor poștale Natalia Gioară din Pripiceni-Răzeși și Victoria Țâmbălari din Echimăuți, care lucrează în acest domeniu de mai puţin timp, dar şi Petru Donica, cel care timp de 15 ani deservește satele Lalova și Țipova. Aceşti colaboratori, împreună cu tot colectivul nostru şi determină succesele Centrului de Poştă Rezina, a spus dl Amarfii.

Dumnealui a remarcat-o şi pe Tatiana Purici, care de 8 ani lucrează operatoare la Oficiul Central Rezina. Șeful Centrului o caracterizează pe Tatiana ca lucrătoare conştiincioasă, amabilă cu clienţii. Dânsa va reprezenta factorii poştali din raion la concursul republican „Măestrie profesională”.

În imagine: Şeful Centrului de Poștă Rezina Valeriu Amarfii împreună cu operatoarea Tatiana Purici discută condițiile concursului republican „Măestrie profesională”.

 

Anul curent este unul reuşit şi pentru angajaţii Centrului de Poştă Şoldăneşti, care se situiază pe locul III în republică după numărul abonărilor în primul semestru. În plus, poștașii au reușit să lichideze restanțele din trecut și să înregistreze un beneficiu de 60 mii de lei.

Anul 2016 este un an bun pentru lucrătorii poștali din raionul Șoldănești. De la începutul anului până acum, ei au reușit să înregistreze peste 400 mii de lei de la abonări. Din vânzări și prestare de servicii, factorii poștali au încasat peste un milion de lei.

Potrivit Feliciei Catrinici, directoarea Centrului de Poştă Şoldăneşti, cele mai bune rezultate le-au înregistrat angajaţii oficiilor din Cobâlea, Răspopeni, Dobrușa, Fuzăuca Șoldănești și Cotiujenii Mari.

Poșta Moldovei are oficii în majoritatea satelor din raion. În afară de comercializarea ziarelor și revistelor, oamenii pot achita aici serviciile comunale, creditele, pot cumpăra diverse mărfuri și pot expedia scrisori și colete.

Ion Perciun, Natalia Rotari

 

Multstimaţi factori poştali din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti! Dragi prieteni!

În toate timpurile, poşta a reprezentat un factor foarte important pentru societate şi nu-şi va pierde nicicând rolul de verigă de legătură între oameni, de mesager al informaţiei. Cu ocazia Zilei Mondiale a Poştei, vă adresăm fiecăruia în parte cele mai sincere şi călduroase felicitări şi mulţumiri pentru activitatea dumneavoastră, atitudine conştiincioasă, devotată şi responsabilă, astfel reuşind să aduceţi operativ în casele oamenilor produsul muncii noastre, a gazetarilor, bucuria comunicării, aşteptărilor împlinite. Vă dorim multă sănătate, succese şi împliniri dorite.

Cu profund respect, echipa săptămânalului CUVÂNTUL

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns