O vulpe a molipsit de rabie trei câini

În satul Lalova din raionul Rezina a fost stabilit un caz de rabie (turbare). Acum câteva săptămâni, în urma unei încăierări, câinele unui gospodar din localitate şi încă doi căţeluşi au fost muşcaţi de o vulpe.

Peste câteva zile, câinele a muşcat o persoană. Încă peste câteva zile, când ambii căţeluşi au pierit, stăpânul a informat despre cele întâmplate Direcţia Raională pentru Siguranţa Alimentelor (DRSA) Rezina. La faţa locului, colaboratorii Direcţiei au prelevat probe, pe care le-au direcţionat pentru analize de laborator. Investigaţiile au stabilit că animalele decedate erau bolnave de rabie.

Potrivit informaţiei prezentate de Valentin Botnari, şeful Direcţiei Raionale pentru Siguranţa Alimentelor Rezina, câinele matur, care a rămas în gospodăria săteanului şi care la fel prezintă anumite semne de îmbolnăvire, a fost luat sub supraveghere. Sursa citată a mai menţionat că au fost întreprinse toate măsurile de localizare şi lichidare a focarului de rabie. Sub supraveghere de asemenea au fost luate toate persoanele care au fost în contact cu animalele bolnave.

Reporter ”C”

Distribuie

Lasă un răspuns