O tradiţie nouă pentru elevii Gimnaziului Sămășcani

La Gimnaziul din satul Sămăşcani, raionul Şoldăneşti, se încetăţeneşte o nouă tradiţie: 100 de zile de şcoală. Cu acest prilej, învăţătoarele, împreună cu elevii clasei I ”A”, părinţii şi invitaţii au avut parte vineri, 15 decembrie, de o serbare plină de semnificaţii.

Scopul acestui proiect extracurricular a fost să ne bucurăm și să sărbătorim împreună împlinirea primelor 100 de zile de şcoală, să demonstrăm părinţilor şi rudelor condiţiile în care studiază copiii. Părinții şi bunicii elevilor ulterior au participat la concursul ”Cooperăm pentru a fi competitivi”. În cele 100 de zile care au trecut de la începutul anului şcolar, picii au avut posibilitatea să se bucure de fiecare zi petrecută în şcoală, învăţând ceva folositor, inclusiv alfabetul, cifre, poezii, cântece, poveşti, au învăţat să fie prieteni. Copiii au pregătit un program artistic cu poezii, cântece şi dansuri,  jocuri şi voie bună.

Un moment tulburător a fost cel al prezentării colecției de 100 de obiecte pregătite de copii, cu sprijinul părinților. Fiecare din ei a realizat câte o lucrare, folosind câte 100 de obiecte. Lucrările au fost expuse în sala de festivități. Cele mai multe au fost surprinzătoare prin materialele și tehnicile utilizate. Elevii au demonstrat inventivitate în pregătirea şi prezentarea lucrărilor, care au inclus primele cuvinte legate de școală, insigne cu mascota clasei şi personaje din filme și povești, reviste, desene, bomboane, animăluțe etc. La toate acestea s-a adăugat și o colecţie a clasei, alcătuită din 100 de poze achiziţionate de boboci în cele 100 de zile de scoală. Oaspeții au fost de părerea că ar merita să fie expuse într-un spațiu accesibil marelui public, spre bucuria estetică a privitorilor.

Un accesoriu specific al sărbătorii au fost ochelarii “100”. Aceștia au fost decupaţi cu multă migală şi atenţie, împodobiţi şi asamblaţi, elevii arătând că sunt mai mari şi mai importanţi de când au devenit şcolari.

A fost un eveniment apreciat de toți elevii și părinții care sunt mulțumiți de primele 100 de zile în care copiii lor au asimilat multe cunoștințe foarte necesare pentru studiile ce urmează.

Eforturile, cunoştinţele, măestria, dibăcia şi entuziasmul copiilor au fost apreciate cu diplome. Surpriza evenimentului a fost torta celor 100 de zile, din care s-a înfruptat fiecare. Cum se obișnuiește în gimnaziul nostru, la eveniment a participat și parohul bisericii din sat, arhimandritul Mihail Făgurel.

Inga Luca, directoarea Gimnaziului Sămăşcani

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns