O tânără din Bolohan a fost obligată să achite pensia de întreținere pentru fetița sa, la care a renunțat

O tânără de 25 de ani, originară din satul Bolohan, raionul Orhei, a fost obligată de Judecătoria raională la plata pensiei de întreținere pentru fetița sa de 2,5 ani, care este crescută de tatăl biologic. Mama, care nu s-a prezentat la proces, va trebui să achite lunar suma de 1000 de lei până la majoratul fetei, sau până la schimbarea situației părinților, relatează www.radioorhei.info.

 Hotărârea a fost luată la sfârșitul lunii decembrie, după ce în februarie 2016, aceeași instanță a decis stabilirea domiciliului copilului minor la tatăl biologic. Atunci în urma procesului de judecată s-a constatat că părinții fetei au trăit în concubinaj, iar după separarea care s-a produs din cauza modului amoral de viață dus de tânără, copilul a rămas să trăiască cu mama. Tânăra însă a continuat să consume băuturi alcoolice, iar după câteva incidente similare, tatăl copilului l-a luat la domiciliul său din Orhei.

Și în februarie 2016, mama fetiței nu s-a prezentat la proces, fiind plecată peste hotare. Potrivit astistentei sociale din localitate, aceasta, împreună cu sora sa, provin dintr-o familie aflată în dificultate, fiind părăsite de mamă în trecut.

Foto simbol: Agora.md

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns