O stradă și căminul de cultură din Biești poartă numele Stelei Popescu

Conform deciziei Consiliului Comunal Biești, o stradă și căminul de cultură din localitate vor purta numele Stelei Popescu, renumită actriță de teatru și film din România, originară din acest sat, iubită şi apreciată inclusiv în R.Moldova, care a trecut la cele veșnice la finele lui 2017.

”Astfel am decis întoarcerea la baștină a renumitei noastre pământence, care și-a dorit mult să viziteze satul natal, dar așa și nu a mai reușit. Decizia a fost luată unanim de către consilieri”, ne-a relatat primarul Ion Vlas.

Pe strada Stela Popescu se află și căminul de cultură, construit chiar pe locul unde s-a aflat casa lui Vasile și a Valentinei Popescu, părinții actriţei. 

În anul trecut, prin decizia aceleiași autorități, o stradă din Biești a fost numită ”Inginer Andrei Godorogea”, în memoria unuia din militanții de vază pentru cauza națională de acum 100 de ani, ucis mișelește împreună cu juristul Simion Murafa în august 1917 de către soldați ruși bolșevizați, care se întorceau de pe frontul românesc. 

  Despre viaţa sa, dar şi despre soarta părinţilor vitregiţi de regimul sovietic, dorul de baştină Stela Popescu a povestit într-un vast interviu acordat CUVÂNTUL-ui la rubrica “30 de întrebări de-acasă” (http://www.cuvintul.md/article/Stela-Popescu-Vreau-sa-fac-teatru-pana-in-ultima-zi-a-vietii-mele/).

 Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns