O scrisoare cu așa-zise chitanțe pentru banii din „kuliok”…

Marţi dimineaţa redacţia săptămânalului CUVÂNTUL  a recepţionat, prin poşta electronică, o scrisoare anonimă însoţită de copiile mai multor chitanţe pentru primirea unor sume impunătoare de  dolari (6,5 milioane USD), bani care, conform autorului, ar fi fost în sacoșa pe care Igor Dodon ar fi primit-o de la ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Expeditorul atașează și o fotografie (în imagine), în care apar mai multe foițe cu o semnătură care ar aparține șefului fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

Scrisoarea era adresată Procurorului General Alexandr Stoianoglo, iar copiile ei – expediate mai multor ziare şi portaluri. Denunțătorul afirmă că vrea să-și păstreze anonimatul pentru că-și face griji pentru familia sa, dar este gata să se prezinte la procuratură şi să depună declaraţii, dacă îi va fi asigurată securitatea.

Peste câteva ore au apărut şi primele reacţii. Portalul agora.md a scris că ofițera de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a confirmat că Procuratura Generală a recepționat această scrisoare, a înregistrat-o şi urmează s-o examineze.

Agora.md mai menţionează că deputatul Corneliu Furculiță neagă că ar fi semnat așa-zisele chitanțe şi susține că „falșii scenariști sunt acum și falși pictori”.

„Pe faptul acestui nou fals, voi depune o plângere penală în cel mai scurt timp. Sper că procurorii vor face lumină în toată această acțiune, bazată pe minciună și fals”, a scris deputatul.

AGORA precizează că primele imagini cu punga cu bani au apărut pe 18 mai. În video, Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră șefului statului. Deputatul Iurie Reniță spune că în sacoșă ar fi fost bani.

Igor Dodon a spus că imaginile sunt trucate. „Înțelegeam foarte bine că Plahotniuc face diferite provocări. El a început să întindă mâna, iar eu am arătat că nu … Întrevederea a fost, încercări de a mă provoca au fost, eu eram conștient de faptul că se regizează lucrul acesta”, a spus Igor Dodon.

Socialistul Vasile Bolea a spus că va depune o interpelare la Procuratura Generală pe numele lui Reniță, în care va cere răspundere penală.

  

 

Distribuie

Lasă un răspuns