O pasiune pe viaţă

În imagine: Irina Stăvilă, în competiţie

 

Biblioteca Liceului ,,Ioan Sârbu” din s. Ignăței este un templu al cunoștințelor, unde locuiesc adevărații prieteni ai copiilor și profesorilor. Iar bibliotecara este „stăpână şi protectoare a imensului tezaur informațional”. Aici se desfășoară diferite activități cu scopul de a atrage cititorul în bibliotecă, de a-l face în era descoperirilor digitale să nu uite drumul spre ea.

Şi în anul curent concursul „La izvoarele înțelepciunii”, etapa locală, s-a desfășurat în bibliotecă. De data aceasta competiţia a fost dedicată scriitorului român Ioan Slavici, în legătură cu aniversarea de 170 de ani de la nașterea sa. În etapa locală a concursului au învins Irina Stăvilă, clasa a XI-a, și Maria Negru, clasa a IX-a. Aceste eleve s-au prezentat bine şi la etapa raională, Irina clasându-se pe locul II, iar Maria – pe locul III.

Irina Stăvilă, alături de o elevă de la LT „Olimp” din Rezina a reprezentat raionul la etapa republicană, unde a obţinut  diploma de gradul I.

„Am crescut alături de cărţi. Cu anii, pasiunea faţă de carte s-a dezvoltat. M-am convins că lectura mă ajută să fiu mai inteligentă și mai pregătită pentru viată. Am o bibliotecă personală variată și sper s-o îmbogățesc. De fiecare dată când deschid o carte învăț ceva, iar omul învățat poartă totdeauna averea cu el”, spune Irina.

Apropo, Irina este şi diplomată a acestui concurs, ediţia a. 2015. Iar recent a participat la un concurs de eseie din România cu genericul “Eroul din familia mea‘‘, unde s-a învrednicit de locul III.

 

 Corina Chirtoacă

Distribuie

Lasă un răspuns