O oră de desen în carieră

De Ziua Mondială a Mediului, 10 elevi de la Şcoala de Arte din oraşul Rezina, însoțiți de pedagogul lor de pictură, au mers să picteze într-o carieră de calcar din apropiere.

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, agenţia ONU care coordonează activităţile de mediu, în fiecare an recomandă anumite teme pentru acţiunile desfăşurate cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, marcată pe 5 iunie. Tema din 2017 a fost “Conectarea oamenilor la natură” cu îndemnul să petrecem mai mult timp în sânul naturii, să apreciem frumuseţea şi importanţa ei şi să avansăm în acţiunile de a proteja Natura.

Noi am marcat acest eveniment în cariera de calcar a companiei “Lafarge Ciment (Moldova)”, în cadrul unei ore de desen dedicată naturii.

Scopul propus a fost conştientizarea importanţei protejării naturii, captarea şi redarea în culori a naturii din carieră. În afară de faptul că au pictat, copiii au avut posibilitatea să urmărească procesul de extragere a materiei prime și au aflat multe lucruri despre biodiversitate. Lucrările copiilor au fost expuse în incinta blocului administrativ al companiei “Lafarge Ciment (Moldova)” SA şi sunt admirate atât de angajaţii companiei, cât şi de vizitatori.

Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1972, cu prilejul Conferinţei de la Stockholm privind Mediul.

Oxana Erşov

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns